Nieuws

Fotografie cursus in de Bourgogne

Ga je mee tussen 15 en 19 september 2016 naar Frankrijk, 4 dagen op een prachtig kasteel in de Bourgogne om je passie of hobby fotografie verder uit te bouwen/ontwikkelen. Fotograferen in en om Chateau Creuset en daar ook echt verblijven, even zonder stress.

Alles is voor je geregeld!

Je krijgt een prachtige kamer en je wordt wakker op een domein van 100 hectare, rust, ruimte en volop prachtige natuur. Het kasteel heeft een zwembad, tennisbaan, bibliotheek, een bar met biljart en dart en natuurlijk een petanque baan om jeu de boules te spelen.

De cursus is erop gericht om vanuit de sfeer en de energie die er is foto’s te maken en naar elkaars werk te kijken.

Er staan bezoekjes gepland naar één van 100 mooiste dorpjes van Frankrijk Apremont sur Allier.

We bezoeken lokale markten, de kaasmakerij naast het kasteel Fromagerie Creuset, het middeleeuwse dorpje Moulins en het nationaal kostuum museum CNCS.

Iedere plek is al een plaatje op zich waarbij het leren kijken voorop staat. Dagelijks wordt er dieper in gegaan op fotografische technieken. Er wordt 2 avonden les gegeven in Lightroom. s ‘Avonds staat het diner klaar bij het zwembad of de eetzaal van het kasteel, voorzien van lokale wijnen Sancerre en Pouilly Fumé.

Een paar dagen als God in Frankrijk en dan ook nog op een kasteel! De herfst in de Bourgogne is prachtig, de temperatuur is goed.

Wat heb je nodig:

* Spiegelreflexcamera met lenzen

* Laptop

* Statief

* Voldoende geheugenkaartjes en batterijen

Wat leer je:

* Betere foto’s maken (omgeving, onderwerpen en compositie)

* Architectuur en portret fotografie

* Fotoreportage maken van een landschap, met oog voor detail.

* Bewerken met Raw/Lightroom

De kleine Franse dorpjes geven het beeld dat wordt vastgelegd. Dagelijks een persoonlijke of groepsopdracht. Tussen de middag lunch op het domein van het kasteel of picknick op locatie. De begeleiding tijdens de cursus bestaat uit 2 enthousiaste fotografen, een fotografie agent/rep die iedere cursist alle aangeeft die nodig is.

Je komt op eigen gelegenheid naar Chateau du Creuset Neuville les Decize in Frankrijk, 700 km van Breda en het kasteel ligt op 300 km. van Parijs.

Per trein is het kasteel prima te bereiken. Parijs Gare Bercy naar Gare Nevers is slechts 2 uur, alwaar je kan worden opgehaald van het station.

De totale kosten van deze foto reis zijn € 525,- incl. logies, ontbijt, lunch en diner.

Niet inbegrepen zijn transport en alcoholische versnaperingen.

Geef je snel op! Aanmelden kan via de mail: info@saskiafrank.com of zuidema@me.com

Saskia Frank & Inge Snelders
Lees meer →